Door de ogen van een gast!

Onlangs ontvingen wij deze brief van gasten die we graag met jullie zouden willen delen.

Ooit kwamen zij als gasten maar vertrokken uiteindelijk als vrienden. 

Ondertussen hebben zij ons guesthouse al meerder malen bezocht, met z’n tweeën, met familie en/of vrienden.

Dat er in Limburg altijd wel wat te doen is hebben zij zelf kunnen beleven. Tijdens hun bezoeken hebben zij kunnen genieten van de vele unieke toeristische activiteiten die onze mooie provincie te bieden heeft.

Geert & Cathy, bedankt voor jullie mooi verhaal,

hopelijk mogen wij nog vele gezellige momenten met jullie beleven.

 

Lieve Paul en Peggy,

We hebben net weer een prachtig weekend in Villa Reynaert achter de rug … en we beseften dat het nu al de zevende keer is dat we hier langskomen, wij die meestal nooit tweemaal naar dezelfde plaats  op verlof gaan … tenzij we er ons heel erg thuis voelen ! En jullie B&B is intussen voor ons echt een beetje een tweede thuis geworden ! Ik vond het dan ook een moment om die mooie herinneringen eens  met jullie te delen.

De eerste keer was een verrassingsweekendje voor Cathy, mijn lieve echtgenote, met ons tweetjes. Ergens toch met een beetje de vraag in ons achterhoofd : “Wat een prestigieuze en unieke B&B… hopelijk is de sfeer wel niet te stijf of te pretentieus …”. Wat een verademing toen we er de eerste keer hebben aangebeld ! Van het eerste moment een warme, joviale en vriendelijke ontvangst van jullie, echt prachtig ! We voelden ons direct volledig op ons gemak. We beleefden een zalig gastronomisch weekend, dat jullie samen met ons organiseerden, met tips over de vele restaurants bij jullie in de buurt, van toppers met Michelin sterren tot fantastisch leuke bistro’s !  En daarbij mogen we het uitgebreide, originele en verzorgde ontbijt dat Peggy zelf met veel liefde bereidt niet vergeten. Wat een lekker omeletje !

Het viel zo goed mee, gezien de warme ontvangst en het unieke kader met het prachtige zwembad, dat we beslisten eens een stapje verder te gaan, en eens ons volledig gezin mee te brengen, dus met onze 5 kinderen. En weerom was het een prachtige uitstap. De kinderen waren al even welkom, en konden zich uitleven in het zwembad zonder zich ongewenst te voelen … ik weet dat Paul toen iedereen direct op zijn gemak stelde en de kinderen allerlei materiaal bezorgde om zich volop te amuseren in het zwembad. Dat weekend moest er met de dochters natuurlijk ook “geshopt” worden !! Maar keuze genoeg in de omgeving, echt leuk. Zowel Maasmechelen Village, op een steenworp, als het grotere Roermond liggen binnen handbereik. We kwamen met een volle koffer terug …

Elke keer dat we er waren was er weer een nieuw idee of een nieuwe uitdaging om de volgende keer te doen…dat we telkens opnieuw beslisten om nog eens terug te keren. De volgende keer was dan ook weer een uniek weekend, waar we gans de villa hadden “afgehuurd” om er mijn 50ste verjaardag te vieren met onze beste vrienden en dichte familie. Het werd weer eens een grote voltreffer ! Zalig genieten van alle lekkers waarvoor jullie hadden gezorgd, rond het zwembad en op het terras, we voelden ons de koning te rijk !! Overdag hadden jullie voor fietsen gezorgd, die voor ons klaarstonden voor de deur. We hebben er een unieke dag van gemaakt ! Toegegeven, het weer was ook prachtig en de zon volop van de partij, maar wat een fietsstreek ! De knooppunten passeren nagenoeg aan de deur, en vandaar hebben we unieke fietspaden ontdekt doorheen deze prachtige streek, met bossen en heide, door natuurpark Midden Limburg, langs de Maasvallei … De dag erna hadden we een geleid bezoek aan wijdomein Aldeneyck georganiseerd, weer een voltreffer. ..met het ontdekken van echt heel lekkere en kwaliteitsvolle wijntjes ! Echt een weekend dat niemand van onze groep ooit zal vergeten !

Er waren dan nog enkele weekends tussendoor, een verjaardag, een romantisch weekend, een weekend met vrienden, enz … samen een beetje (of veel) met Peggy keuvelen over haar uitgebreide kennis van alles wat in de keuken gebeurt. Ze kent er wat van !  Ze heeft zoveel originele ideeën en tips ! En intussen ook met Paul alle soorten gin tonic eens uitproberen aan de gezellige bar, de zelfgemaakte vlierbloesem in een “Hugo”, een lekkere whisky, echt vakantie gevoel noemen ze dat ! 

We deden toen ook een heel leuke railbike tocht op het kolenspoor dat vertrekt aan het (oude) station van As, waar er ook een erg gezellige bistro met terras is, en waar ook weer veel wandel- en fietstochten vertrekken. Ze hebben er nu een mooie uitkijktoren geplaatst die je kan beklimmen, en de uitgestrekte natuur bewonderen voor zo ver je kan zien !

Ons laatste weekend nu eind juli zouden we nog eens een uitgebreide fietstocht maken, maar jammer genoeg had mijn vrouwtje haar elleboog gebroken (op vakantie) en was het fietsen dus in het water gevallen… en toen vroegen we jullie naar een mooie wandeling. Paul stuurde ons naar “Connectera”, het volledig heringerichte oude mijngebied met de kolen “terrils” en grote vijvers. We deden er de langste wandeling, ongeveer 11 km, en weerom was onze verwondering groot … wat hebben we toch unieke en prachtige dingen in ons eigen landje !! Unieke vergezichten van boven op de terrils, met de uitgestrekte plassen en wat moerasachtige gebieden, we waanden ons in Canada …? En verder unieke fauna en flora, van de koninginnenpad tot baby kikkertjes, een echte belevenis … weerom eens. Onze vrienden waren ook onder de indruk van dit prachtige weekend in Opoeteren en omgeving …  we zijn nu reeds aan het denken wanneer we nog eens een weekendje tussendoor kunnen plannen om bij jullie langs te komen.

Beste Paul en Peggy, dit klinkt als een droom … maar dat is het voor ons ook. Ik wou dit verhaal gewoon met jullie eens delen om onze dankbaarheid te tonen voor jullie inzet om er altijd weer iets uniek voor ons (en iedereen) van te maken, en om te tonen hoezeer we ons bij jullie thuis voelen.  Het klink als een reclame boodschap, maar het is gewoon de realiteit zoals wij die aanvoelen en beleven.  Het is een unieke combinatie van luxe, klasse, kwaliteit met toch een sfeer van warmte, rust en eenvoud. Proficiat en nog eens bedankt voor de nu al vele prachtige dagen die we bij jullie hebben mogen doorbrengen !

Heel veel warme groetjes,

Geert en Cathy,  Amina, Eline, Ilona, Jonas en Thibo

 

Familie Hespel-Denhert-Taelman

Categorieën