Geocaching in Natuurgebied Bergerven

Het is weer bijna lente. En dat merk je ook in de natuur…. , de vogels zingen weer volop, de krokussen staan fier rechtop en overal zie je groene knopjes uit de grond piepen. Hoog tijd voor een vitamine-D wandeling dus. Gelukkig had een vriendin toevallig een vrije dag en zijn we er samen op uitgetrokken in het Natuurgebied Bergerven.

Natuurgebied Bergerven strekt zich uit over het grondgebied van Maaseik en Dilsen-Stokkem. Bergerven ligt aan de rand van het Kempens Plateau in een historische meander van de Maas. Door grindontginning tussen 1973 en 1992 ontstonden er verschillende plassen, samen goed voor ruim 50 ha open water.

Vanaf Villa Reynaert wandel je ongeveer 3 km tot aan de Kapel van de Weerstand, hier is het startpunt van de wandelpaden.  Wij hebben vandaag gekozen om de blauwe route te volgen deze is ongeveer 7 km. De route brengt je langs boomrijke heidevelden, graslanden en  je passeert de plassen van de bergerven. Op het traject langs de Zuid-Willemsvaart vindt je ook zitplaatsen, vandaag kon je er heerlijk genieten van de zon en van de mooie uitzichten. Het was een echt vakantiegevoel, en dit zo in onze eigen achtertuin.

We hadden ook wel zin in actie tijdens onze wandeling en besloten opzoek te gaan naar geocaches. Onderweg zijn er verschillende caches te vinden, wij hebben er 10 kunnen loggen vandaag. De caches liggen telkens op enkele meters van de wandelpaden en zijn makkelijk te vinden. Ze zijn origineel verstopt, leuk om te vinden en ze leren je nog hele leuke plekjes kennen ook.

Echt alleen ben je onderweg nooit, je ontmoet veel eenden en andere vogelsoorten en pas goed op want er staat zo een Galloway koe of Konik-paard naast je.

Kortom, als je lekker actief wilt zijn in een prachtige natuur dan moet je Natuurgebied Bergerven zeker een bezoek brengen.

 

 

Categorieën