Gingerbread- Cookies

Hohoho, hier bij Villa Reynaert is het alweer volop Kerst.

Nou ja, al 2 weken eigenlijk. Want moet eerlijk bekennen dat we de laatste jaren steeds vroeger beginnen .  Volgens de traditie  komt de kerstboom in huis op 24 december, en blijft vervolgens de hele kerstperiode – dus tot op de dag van Driekoningen – staan. Nou ja, wij beginnen iets-jes vroeger.

Meestal begin ik eind november met mijn gingerbread- kerstboom-koekjes te bakken.En naar goede tradities heb ik dat dit jaar ook weer gedaan. Ik had het geluk dat ik gebruik mocht maken van de supersonische deegrol-machine van Bakker Baeten, die maakte het gebruik van een deegrol volledig overbodig. En daarna gingen ze in één keer in de grote oven. Het was wel jammer dat we hierdoor thuis de geur van vers gebakken cookies moesten missen maar het maakte het werk wel heel aangenaam. Met de tijd die ik hierdoor over had heb ik dan nog  gingerbread-sokken gebakken om aan de schoorsteen te hangen.

En vanaf advent beginnen we dan echt met de kerstversiering. Paul haalt dan de boom en alle guirlandes van de zolder en hangt ze op met de lampjes erin. Samen blinken we dan de ballen, en met een kerstmuziekje voor de sfeer, versieren we de boom. Dit is de periode dat er trouwens ook nog pepernoten en speculaas op tafel staan. Maar nadat de Goede Sint het land weer verlaten heeft wordt het echt Kerst.

Wij wensen jullie alvast Fijne Feestdagen.

Paul & Peggy

 

 

Categorieën