Restaurants

EEN OVERZICHT VAN DE BESTE RESTAURANTS IN DE BUURT

Eten brengt ons samen. Of het nu een zelfbereide maaltijd is of een luxe driegangen diner, door samen aan tafel te zitten komen gesprekken op gang. Het Maasland kent een overvloed aan goede eetgelegenheden; van een eetcafé tot grillrestaurant en van een bistro tot een sterrenrestaurant. Hoe kort of lang uw verblijf ook is, het is altijd prettig om tips te krijgen voor een passend diner. Daarom hebben wij, in samenspraak met onze vaste gasten, een aantal restaurants geselecteerd waarbij wij er zeker van zijn dat u zult genieten van al het heerlijks dat onze regio te beiden heeft.

 

De Slagmolen**, Opglabbeek

In het hartje van Limburg vindt u, te midden van een groene oase, Restaurant Slagmolen. Zoals de naam al doet vermoeden is het restaurant gevestigd in een authentieke watermolen gelegen aan de Bosbeekvallei te Opglabbeek. Niet alleen het interieur vormt een uniek kader maar ook de prachtige tuin is de gedroomde plek om culinair te genieten van de kookkunsten van chefkok Bert Meewis en de gastvrijheid van diens echtgenote Karlijn Libbrecht.

Molenweg 177, 3660 Opglabbeek, T: 089 85 48 88

www.slagmolen.be

Restaurant Vivendum*, Dilsen-Stokkem

De zachte modernisering van deze 18de-eeuwse pastorie heeft niets weggenomen van de karaktertrekken van het huis. Het is een elegante plek waar chef Clevers een verfijnde keuken levert: smaken die zowel subtiel als uitbundig zijn, details die het verschil maken. Kijk ook zeker eens naar hun Bistro in Leut, Neuta.

Visserstraat 2, 3650 Dilsen-Stokkem, T: 089 57 28 60

www.restaurant-vivendum.be

Smaakkamer Lavendel, Maaseik

Dit restaurant ligt op wandelafstand van de Markt in Maaseik. Waarom de naam Smaakkamer Lavendel? Lavendel is een kleur, geur & smaak en spreekt voor veel mensen tot de verbeelding. Wij willen ook graag al uw zintuigen bedienen. Tevens is het een Franse plant: hij staat hiermee ook symbool voor onze liefde voor de Franse keuken. Wij gaan ons uiterste best doen om u te laten genieten van mooie gerechten, fraaie wijnen en een gezellige sfeer. Hebt u wensen of suggesties dan vernemen we dat graag.

Markt , 3680 Maaseik, T: 089 57 20 71

www.smaakkamerlavendel.be 

Restaurant Ratatouille, Maaseik

Stijlvol gastronomisch tafelen in een ongedwongen sfeer….dan ben je bij Ratatouille aan het juiste adres.

Diestersteenweg 393, 3680 Maaseik, T:  089 24 39 58

www.ratatouillemaaseik.be

Le Bouchon, Maaseik

Een bouchon is een klein restaurant met een traditionele keuken, een gezellige sfeer, waar de gasten dikwijls dicht bij de keuken zitten. ‘Bouchons’ vindt men nu nog altijd het meest in de streek van Lyon, maar ook in de rest van Frankrijk, en natuurlijk in Maaseik!  Zin een een goed stuk vlees, dan is dit uw adresje.

Bosstraat 3, 3680 Maaseik, T: 089 56 81 45

www.le-bouchon.be

Tapas & zo, Maaseik

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een gezellig eigentijds tapas restaurant op de Markt in Maaseik. In de zomer is het heerlijk genieten op het terras.

Markt 16,  3680 Maaseik, T: 0 89 25 49 89

www.tapasenzo.be

De Bokkerijder, Maaseik

Eén van de oudste familie restaurants op de Markt in Maaseik. Geen zin om lang te tafelen maar wel lekker te eten, kies dan iets uit van hun uitgebreide menukaart.

Markt 26, 3680 Maaseik, T: 089 56 51 06

Huize Germeaux, Dilsen-Stokkem

Op zoek naar dat ene verrassende restaurant in Dilsen?Een goed restaurant met lekkere, verse producten  die met liefde bereid zijn en met aandacht voor detail geserveerd worden. Op de kaart zowel brasserieklassiekers als gerechten met een eigen twist.

Vlesserweg 2, 3650 Dilsen-Stokkem, T: 089 49 26 14

www.huizegermeaux.be 

Oud Oteren, Neeroeteren

Authentiek, goed en gezellig! Dat is de oprechte filosofie van uw Team Oud Oteren. Al bijna 60 jaar lang! De overwegend traditionele, regionale en internationale gerechten hebben één zaak met elkaar gemeen: Ze worden met veel gevoel voor smaak, met uitsluitend verse ingrediënten voor u klaargemaakt. Vraag bij Villa Reynaert naar een gastenkaart en er wordt u een aperitief aangeboden.

Scholtisplein 28, 3680 Neeroeteren, T: 089 86 40 23

www.oudoteren.be