Snoer van Maasdorpjes : Stokkem

Wandeling Rivierpark Maasvallei : Stokkem – orange route

Hallo lieve gasten, sommigen onder jullie kennen ons alvast maar voor de andere zal ik ons even voorstellen. Wij zijn de trouwe viervoeters die wonen in Villa Reynaert, samen met onze baasjes, Paul & Peggy niet te vergeten. Mijn naam is Mel, een Jack Russel Terrier, en kleinste van het stel, mijn functie is “pet-relation-manager”. Dan hebben we mijn vriendje Tommy, een kruising King Charles en Cocker, soms een beetje angstig maar met een hele grote knuffelfactor, hij is dan ook niet voor niets “director of cuddling“. En dan hebben we nog de “canine ambassador“, de oudste en slimste van ons allemaal, Pina, een bruine duitse staande langhaar.

Vandaag, na het ontbijt, toen we de laatste gasten hadden uitgezwaaid namen onze baasjes ons mee in de auto, we wisten nog niet waar naartoe maar we waren al dolenthousiast want ze hadden hun wandelschoenen aan en ook onze riemen gingen mee,  onze staarten stonden niet meer stil. Al na enkele minuten mochten we er weer uit…….. dat was een korte rit. We stonden op een parking bij een heel mooi Kasteel (Karolinaberg) waar ook water met eendjes waren. Dat wordt een feestje!

Vandaar uit vertrok onze wandeling langs de Maas in Stokkem. Je kan hier een kort ommetje maken van 3km maar ook een flinke wandeling van 13km, wij gingen voor die van 5km (orange route). Ik raad je wel aan om wandelschoenen aan te trekken want de baasje waren niet blij met onze modderige pootjes na de wandeling.

Onderweg zijn we van alles tegengekomen. Er waren eendjes en ganzen die op ons riepen om met ze te komen zwemmen maar met we moesten netjes aan de lijn lopen, we waren tenslotte wel in  een natuurpark. Ook liepen er zomaar paarden (Konikpaarden) in het wild, die lekker chill aan het grazen waren aan de oever.  Soms kwamen we een huisje tegen op het water, volgens ons baasje zijn het kampeervlotten waar je in kan overnachten. Overal stonden er bloemetjes en kruiden waar we heerlijk aan konden snuffelen. Gelukkig was er een apart pad voor de wandelaars en fietser, zo konden wij relax doorwandelen, want mijn vriend Tommy rent en blaft graag achter fietsers aan, het zijn niet zijn beste vrienden.

We hebben dan misschien niet los mogen rennen vandaag maar wat was het fijn, we hebben eenden en paarden ontmoet, in de modder gelegen, een klein stukje gezwommen……. Pina heeft zelf een reusachtig steen beklommen en we hebben zelfs een baby eekhoorntje gespot. Wat een super zondag, nu met de pootjes gestrekt op de bank.

Tot onze volgende wandeling,

Mel

Categorieën