Wat gaan we doen?

Regelmatig krijgen wij de vraag, van gasten die een bezoek aan onze B&B hebben gepland,

” Wat kunnen wij gaan doen?

Omdat wij u nog niet hebben ontmoet, is het voor ons zeer moeilijk om in te schatten wat uw interesses zijn. Maar gelukkig liggen wij in een regio met een zeer divers aanbod aan activiteiten.  Aan de hand van onze ervaringen met gasten uit het verleden, willen wij u hier een paar tips meegeven van evenementen en uitstappen die u deze zomer kan ontdekken.

Shoppen

maasmechelenvillage

Ben jij een fashionista, dan mag je deze maand zeker de solden in Maasmechelen Village en de Designer Outlet in Roermond, niet missen. In beide outlets zijn er kortingen die oplopen tot wel 70% op de outlet prijzen, en bovendien kan je in Roermond de hele zomer elke dag winkelen tot 21.00 uur. Heb jij nog een plekje vrij in je kleerkast, dan weet je waar naartoe!

Cultuur & erfgoed

geleide-themawandeling

Liever een beetje cultuur snuiven, sluit je dan aan bij de zondagse themawandeling door het centrum van Maaseik. Achteraf kan je nog een bezoek brengen aan het Apotheek museum of lekker uitblazen op één van de terrasjes op de Markt. En ben je geïnteresseerd in het smokkelverleden tussen België en Nederland, dan is de Stokkemse Smokkelmarkt zeker jouw ding.

Culinair

Hartbufkes preuve

Hou jij gewoon van lekker eten en drinken, kom dan in het weekend van 19 tot 21 augustus naar HartBufkes Preuve, het Hapjes Festijn op de Markt in Maaseik met dit jaar als thema, ‘Streetfood’.

Actief & sportief

0000014617.jpeg

Is het nu tijd geworden om wat calorieën te verbranden,  fiets dan dwars door het water. Ja, je leest het goed, op dit nieuwe fietspad trap je dwars door de vijvers van De Wijers in Domein Bokrijk, een hele nieuwe fietservaring.

Ontdek je onze omgeving liever te voet, maak dan een keuze uit de vele wandelingen in de Limburgse natuur, van zebrapad tot stiltepad, je vind ze hier allemaal.

Breng je liever je tijd door op het water, ook dan is het aanbod eindeloos. Van geruisloos over het water varen met een stilsloep of kayak, tot kick ass wakeboarden of waterskiën, op de Maas kan het allemaal.

Lokaal

En ‘bie ôz in het dörp’ (bij ons in het dorp) is het binnenkort groot feest, want in het weekend van 5-7 augustus zijn er de Oeterfeesten. Op het Kerkplein staat er dan een heuse feesttent met op vrijdag, Smoutebollenavond, op zaterdag gaat het dak eraf met Tiroler Spass, en op zondag is er een gezellig ontbijtterras met een Ambachten- en streekproducten markt. Jij komt toch ook?

 

Dit alles is slechts een klein handje vol uit de toeristische-recreatieve mogelijkheden in Limburg. Nog steeds opzoek naar een ander alternatief, kijk dan eens op de site van Toerisme Limburg of de Stad Maaseik.

toerisme_limburg_large

Tot binnenkort,

Paul & Peggy

Categorieën